δωρεάν μεταφορικά με αγορές καθαρής αξίας άνω των 25€

Η Ηλιαχτιδα

"...Αν τα επί μέρους παραμύθια είναι γραμμένα για παιδιά μ' έναν τρόπο ρεαλιστικό και προθέσεις όχι πολύ μακριά από εκείνες του ντοκιμαντέρ (τα φαντάζεται κανείς αμέσως, σε μια κινηματογραφική τους μεταποίηση), η σύνθεση ολόκληρου του βιβλίου-το θέλει ή όχι η συγγραφέας- απευθύνεται οπωσδήποτε στους μεγάλους και μάλιστα σ' αυτούς που έχουν άμεση σχέση με το παιδί...

Θα έλεγα ιδιαίτερα πως το βιβλίο λειτουργεί ως μια πρόταση-μοντέλο στο πώς μπορούμε να πούμε ένα παραμύθι και να ενεργοποιήσουμε τη φαντασία του παιδιού να πλάσει κι αυτό το ίδιο ένα άλλο και να μας το διηγηθεί. Το βιβλίο, γραμμένο με την απλότητα που μόνο η καρδιά γνωρίζει, αφηγείται μια μέρα από τη σχέση μητέρας-γιου. Η αφήγησή της περιγραφική του συμβάντος - ένα συμβάν όποιας άλλης μέρας το ίδιο πάντα. Τα παραμύθια μητέρας-παιδιού πολύ απλά. Με το εύρημα μιας ηλιαχτίδας, γίνεται ξενάγηση-όπως προανάφερα- ντοκιμαντερίστικη, στο φυσικό κόσμο. Μια ξενάγηση γνωριμίας, όπου δε λείπει κι ένας έμμεσος διδακτισμός που ποτέ δε φτάνει όμως να ενοχλεί."

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗΣ, Η Αυγή

"Μια ηλιαχτίδα ξεκινάει να γυρίσει τον κόσμο. Κουβεντιάζει με τα τριαντάφυλλα, τα ψάρια και τις κάμπιες, με τα σύννεφα και τα παιδιά. Ξέρει πολλά, ωραία πράγματα κι αγαπά όλη την οικουμένη. Τα παιδιά θα ευχαριστηθούν πολύ, παρέα με την "Ηλιαχτίδα" που η κ. Μαρούλα Κλιάφα έκλεισε μέσα στο βιβλίο της. Οι διάλογοι είναι χαριτωμένοι και αυθόρμητοι, κι είναι στ' αλήθεια εντυπωσιακός ο τρόπος που δίνεται το δίδαγμα. Μια αχιβάδα που κρίνει με σοφία μια κάμπια που εξηγεί τις διαδικασίες της ζωής της, ένας θάμνος που επαινεί την καλοσύνη, είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Αστεία πειράγματα κι ευρήματα κεφάτα, μεταφέρουν το μικρό αναγνώστη από την ονειροπόληση του ενός παραμυθιού στο ρεαλιστικό κλίμα του επομένου. Τα παιδιά θα χαρούν αυτό το βιβλίο, αλλά οι μανάδες θα συγκινηθούν, καθώς θα συναντήσουν τα ίδια λόγια που ανταλλάξανε κι εκείνες με τα παιδιά τους, τις ίδιες σκέψεις που περάσανε και απ' το δικό τους μυαλό, κάποια βροχερά χειμωνιάτικα βράδια, όταν εκείνες γεμίζανε τις ώρες τους με κουβεντούλα, πειράγματα κι αγάπη."

ΖΩΗ ΒΑΛΑΣΗ, Ριζοσπάστης

δείτε τα χαρακτηριστικά του βιβλίου